#Борітеся_Поборете

#Борітеся_Поборете

З 6 по 10 березня 2023 року в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов №220 міста Києва проходив Тиждень української мови та літератури під гаслом «І мертвим, і живим, і ненарожденним…», присвячений великому поету України-Тарасу Григоровичу Шевченку.
На І поверсі учителями української мови і літератури був оформлений стенд до тематичного тижня «Шевченко і сьогодення», в бібліотеці школи діяла літературна виставка «Живи у віках, Шевченкова доле!»
Учителями початкової школи в усіх класах була проведена бесіда «Знайомство з Шевченком». Діти протягом тижня здійснювали онлайн-екскурсії такими музеями: «Хата на Пріорці»- літературно- меморіальний будинок- музей Тараса Шевченка, Національний музей Шевченка, Музей в селі Шевченково Черкаської області. У багатьох кабінетах початкової школи працювала виставка книжок, фотоальбомів, гравюр «Життя і творчість Кобзаря». Серед учнів 2-4 класів проведено Конкурс читців « Шана Кобзареві».
Тиждень для учнів 5-11 класів розпочався меседж-інтерактивом «Тарас Шевченко для мене - …» Протягом тижня на уроках української мови здобувачі освіти писали диктанти «Шевченко - це Україна. Україна – це Шевченко». П’ятикласники долучилися до фотоквесту «Стежками, де ходив Тарас». Учні 6-х класів змагалися в конкурсі на кращий ребус, кросворд «Шифруємо твори Шевченка». Семикласники на уроках української літератури створювали інтелект-карти «Шевченко 2023. Сучасний погляд на митця». Для учнів 8-х класів було проведено конкурс есе / плакатів «Шевченко-історія успіху». 8 березня серед здобувачів освіти 9-х класів відбувся урок-диспут «Мотив жіночої долі у творчості Т. Шевченка».
Протягом тижня учні 8-11 класів переглядали документальний фільм «Ген свободи» . На уроках української літератури, а також на перервах лунали пісні, покладені на слова Великого Кобзаря. Учні 11 класу створили відеожурнал «Торкаюся душею Кобзаря».
Завершився Тиждень виставкою учнівських лепбуків «Я відкриваю Шевченка», які діти із натхненням виготовляли протягом тижня.