Тиждень української мови та писемності

З 30 жовтня  по 3 листопада 2023 року в спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов №220 міста Києва проходив Тиждень української мови та писемності.

На І поверсі учителями української мови і літератури був оформлений стенд до тематичного тижня, в бібліотеці школи діяла літературна виставка «Слова…У вас мудрість вічна і любов жива».

30-31 жовтня учні 3-11 класів демонстрували свою орфографічну і пунктуаційну грамотність під час написання диктантів про мову. Протягом тижня у школі було проведено І етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Учні 10 класу підготували усний журнал «З витоків української мови»», який прослухали учні 5-6 класів.

Діти на уроках української мови і літератури мали можливість переглянути мультимедійні презентації «Тернистий шлях української мови»

Найменші здобувачі освіти (1,2 клас) читали та обговорювали легенду про виникнення української мови. Учні 3, 4 класів змагалися у конкурсі «Мужай, прекрасна наша мово!», визначали найкращих знавців усної народної творчості.

П’ятикласники долучилися до флешмобу «Бережіть мову! Стоп, суржик!» А також між ними була проведена інтелектуальна гра-конкурс «Мова українська, мова калинова».

Здобувачі освіти 7-9 класів змагалися у літературно-мовознавчому квесті «У пошуках мовного скарбу». Між шестикласниками відбувся інтелектуальний батл «У країні Лексикології».

Протягом тижня учні 11 класу досліджували рівень мовної стійкості учасників освітнього процесу спеціалізованої школи №220 і, як підсумок Тижня, 3 листопада презентували свій проєкт.