Зустрічі з шкільними поліцейськими

З метою формування навичок правової поведінки ліцеїстів протягом тижня відбувалися зустрічі з шкільними поліцейськими (старшим інспектором СЮП ВП Голосіївського УП ГУНП капітаном поліції Комісаренко Н.В. та старшим інспектором відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції місті Києві капітаном поліції Михеєнко М.С.).

Розмова йшла про види правопорушень, які часто трапляються у підлітковому середовищі, про правила безпечного поводження в Інтернеті, обговорювалися питання булінгу в сучасному суспільстві, правила толерантної поведінки у ліцеї та громадських місцях, вирішення конфліктних ситуацій. Розглядалися питання відповідальності учнів та їх батьків за скоєні правопорушення. Під час бесіди учні розповідали про небезпечні ситуації, з якими вони стикалися, задавали численні питання.

Особливу увагу підлітків представники правоохоронних органів акцентували на питаннях відповідальності за вчинення дій з послаблення військового та економічного потенціалу держави, перешкоджання законній діяльності Збройних Сил та інших військових формувань України, проведення іншої протиправної діяльності на замовлення осіб, які можуть бути причетними до ворожих спецслужб, основам мінної безпеки та попередженню терористичних актів.